fbpx
Menü Bezárás

A CSIRI bemutatja: Csetvei Pincészet borkóstoló

2023. május 18. 18.30 óra

Májusban is TOP borász érkezik a Csiribe - Csetvei Krisztina, aki 2023-ban az 50 legjobb magyar borász egyike lett 😉

A Csiri most is egy különleges gasztronómiai élményt kínál: ha velünk szeretnél tartani egy olyan estén ahol az ízlelőbimbóid a legjobb falatokkal és a hozzájuk legjobban illő Csetvei borokkal kényeztetjük, foglalj még ma hozzánk.

Az egész este a Csetvei Pincészet körül forog, boraikkal az ízjegyek széles skáláját mutatjuk majd be.

Csetvei Krisztina az ország egyik legkisebb borvidékéről érkezik, ami ennek ellenére a leghíresebbek közé tartozik. A móri ezerjó bor például már a hungaricumok közé tartozik.

Garantáljuk, hogy a Csetvei borok egyedülállónak számítanak a hazai piacon, így ez az este is felejthetetlen lesz!

DSC_7604

Az est kínálata:

 
Prémium minőségű sonka- szalámi válogatás
 
(Monte Nevado mangalica sonka, San Daniele sonka, Serrano, San Gennaro szalámi)
 
Díjnyertes kézműves sajt válogatás (baracskai félkemény sajtok, brie, kecskesajt)
 
Bagett, olivaolaj
 
Borsor:
 
1. Panna rosé
 
A korty rozéhoz képest gazdag és telt, amelyet a kompozícióval arányos savak tesznek dinamikussá.
 
2. Kő-papír-olló olaszrizling (az év fehérbora)
 
Illatában fehér virágok, alma és mandula keveredik, érett, krémes, telt. Ízében határozott hordósság jelenik meg, ami végig jellemzi a kortyot, mellette fehér húsú alma, grépfrút, citrom, melyet jó savak kísérnek a háttérben.
 
3. Raw/ka ezerjó amfora (organikus) 
 
A vénhegyi ezerjónkat (organikus szőlőskertünkből) szeptember végén szüreteltük. Kíméletes préselést követen a mustot a pincében egy éjszakán át ülepítettük, majd Légli Attila szépséges amforáiba fejtettük.
 
4. Ezerjó hordó 
 
Ezerjó, Mór emblematikus fajtája, sok szeretettel Csetvei Krisztinától. Karakteres tétel, fahordós erjesztés, igazi klasszikus tétel Mórról.
 
5. NapHoldCsillag (cuvée) 
 
A bor neve – NapHoldCsillag – három szőlőfajtára utal. A chardonnay a nap, a szürkebarát a holdat jelképezi a házasításban, míg az ezerjó a csillagokra utal.
 
6. Raw/ka pinot noir (organikus) 
 
Derítőtlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor. Meggylé, fűszerek, könnyed gyümölcs bomba.
 

A Csetvei Pincéről

„Szeretem a jó bort, az embereket, szeretek tanulni, és így jelentkeztem marketinggyakornoknak az akkor nemrégen indult és épülő-szépülő Béres Szőlőbirtok és Pincészethez. Orbán Gergely értékesítési vezető (jelenleg Borbán Pincészet) kezei alá kerültem, és csak figyeltem, tanultam, igyekeztem…, aztán karácsonyi ajándékként egy WSET-alapfokú tanfolyamot kaptam […]. 

Én voltam a legboldogabb, a legbüszkébb és a leg-leg-leg! Sikeresen elvégeztem a tanfolyamot, majd elkezdtem otthon bort kóstolni, szép címkéket gyűjteni (utólag ezeken a címkéken nagyokat mosolygok…), az étel–bor párosításokra odafigyelni.”

 


A borkóstoló ára és részletei

Az est ára borokkal, és ételekkel: az ár csak 14.500 Ft/fő!

Adatok a részvételi díj utalásához:

Laville Kft. – 11600006-00000000-76618602  (Erste Bank) Megjegyzés: „Név+Borkóstoló”

Helyszín:

Csiri Budaörs – 2040 Budaörs, Présház utca 2.

A múlt lenyomata egy réges-régi présház formájában. Egy hely, ahol a múlt és a jelen meseszerű egységet alkotnak, ahol az ízek és az érzések találkoznak.

Szeretnénk, ha a szívünknek oly kedves kis présházunk hangulatát ti is megtapasztalnátok, ha velünk együtt vesznétek el a hetedhét országra szóló ízeink fergetegében…

sdr

Foglalás most